Doç. Dr. Sevtap Demirci İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı.1990 yılında İngiltere’de Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesini, 1998 yılında da London School of Economics and Political Science’ta Uluslararası Tarih (Diplomasi Tarihi) alanında doktora derecesini aldı. Dr. Demirci, bu dönemde Cambridge Üniversitesi Faculty of Oriental Studies’de yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. 2006 yılında ISIS Press tarafından British Public Opinion Towards the Ottoman Empire During the Two Crises: Bosnia- Herzegovina (1908-1909), The Balkan Wars (1912-1913) adıyla yayınlanan Dr. Demirci’nin elinizdeki bu kitabı, yüksek lisans tezinden hazırlanmıştır.İngiliz arşivlerini ayrıntıyla inceleyerek resmi telgraflardan istihbarat raporlarına, bakanlıklar arası gönderilerden özel yazışmalara kadar bütün belgeleri elden geçiren Sevtap Demirci bu araştırmasıyla Lozan antlaşması üzerine doktorasını tamamladı. Önce İngilizce olarak yayınlanan bu araştırma 2011 yılında “Belgelerle Lozan” adı altında Türkçe’ye çevrildi.Siyasi tarih alanında yayımlanmış çeşitli makaleleri de bulunan Doç. Dr. Sevtap Demirci halen Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Bu çalışmanın amacı, I. Dünya Savaşı'ndan önce İngiliz kamuoyunun Türklere ilişkin düşünceleri konusunda sahip olunan bilgi ve algıya katkıda bulunmaktır. Çalışmada 1908-1914 dönemi seçilmiştir, çünkü bu dönemde çok önemli ve tartışmalı meseleler Osmanlı'yı savunmada bırakmıştı ve ortam, ilgili tarafların tamamının ortak savaş alanı gibiydi.
Bu çalışmada iki önemli uluslararası kriz döneminde İngiliz kamuoyu incelenmiştir: Bosna Hersek (1908-1909) ve Balkan Savaşları (1912-1913). Çalışmada bu iki krizin seçilmesinin nedeni, Avusturya Macaristan'ın Bosna Hersek'i ilhak etmesinin "Osmanlı İmparatorluğu'nun bölünmesine yol açan ilk önemli adım" olmasıdır. Son adım ise Avrupa'da Türk egemenliğine son veren Balkan Savaşları'dır.