Kurtuluş Savaşı’nda bir Yunan Tümeni’nin Anadolu’dan kaçış macerası... Binlerce silahlı insana sivillerin de katılmasıyla gitgide kalabalıklaşan bir insan sürüsü... İzine ulaşılması ümitsiz gibi görünen heyecanlı ve yaşanmış birolayın romanlaştırılmış öyküsü.
Müstakil Yunan Tümeni, Kurtuluş Savaşı başladığında Anadolu’da bulunan on beş Yunan tümeninden biriydi. Büyük bozgun sonrası Anadolu’dan kaçabilen üç tümenden biri olan bu askerî birim, dost kuvvetlerin desteğinden tamamenmahrum ve denizden oldukça uzakta bulunmaktaydı. Yol boyunca katılan siviller ve döküntü Yunanaskerleriyle beraber mevcudu 17 bini aşan tümen, birçok Yunan askerî biriminin yaptığının aksine teslim olmayı reddetmiş, ümitsiz gibi görünen savaşımlarla yolunadevam etmişti.
29 Ağustos 1922 günü, saat 09.15’de verilen tarihî bir emirle, Eskişehir’e bağlı Seyitgazi’de konuşlanmış bulunan Müstakil Tümen’in Anadolu’daki büyük kaçış harekâtı başlamıştı. Türklerle meskûn ve Türk süvarilerinin ciritattığı bir araziye çıkıyorlardı. Bu emir aynı zamanda heyecanlı, büyük bir serüvenin de başlangıcıydı.